Üzenet

2023.03.03. 07:28

Szánthó Miklós: békére és nemzetközi konzervatív konszenzusra van szükség

Békére és biztonságra van szükség ahhoz, hogy a konzervatívok világszerte az előttük álló kihívásokra összpontosíthassanak – jelentette ki Washingtonban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója csütörtökön az amerikai konzervatív erők legnagyobb eseménye, a CPAC kísérőrendezvényeként tartott konferencián.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A magyar jogi elemzőintézet vezetője a Republicans for National Renewal (Konzervatívok a Nemzeti Megújulásért) nevű szervezet eseményén kifejtette, hogy a világ a konfliktusok új korszakába lépett, amelyben az egész nyugati civilizáció sorsa forog kockán. A konfliktusok között említette az ukrajnai háborút, amely újabb hidegháborúval és gazdasági visszaeséssel fenyeget, valamint kihívásnak nevezte, hogy a nyugati világon belül a radikális baloldal „a társadalmak alappilléreit ássa alá”.   

Az Alapjogokért Központ főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy 

háború helyett békére, töredezettség helyett összekapcsoltságra, és blokkok helyett együttműködésre van szükség, valamint a nemzetközi konzervatív konszenzus megteremtésére.

Megfogalmazása szerint Magyarország büszke arra, hogy „politikai erőmű” lehet a „liberális rémálom”, a nemzeti mozgalmak nemzetközi összekapcsolásának megvalósításában.   

Szánthó Miklós szombaton felszólal a CPAC (Conservative Political Action Conference) zárónapján is. A csütörtökön kezdődött konferencián az amerikai konzervatívok vezető személyiségei tartanak beszédet, fejtik ki véleményüket és vitáznak az Egyesült Államok politikai életének legvitatottabb témáiról az ország fővárosában, Washingtonban. A konferencia záróbeszédét Donald Trump volt elnök tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában