Törés a baloldalon

2023.02.01. 06:21

Gyurcsányék Budapest irányítására készülnek

A már most is a legtöbb kerületi polgármesteri pozíciót birtokló DK nem vesz részt a baloldali castingban.

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Gyurcsány-párt arra törekszik, hogy övé legyen a többség a Fővárosi Közgyűlésben. Eközben Donáth Anna várható visszatérésével a Momentum is a fővárost jelölte ki terjeszkedése fő területének, így Budapesten két baloldali erő versenyezhet a szavazatokért – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja: a fővárosi osztozkodás miatt több polgármester 2024-es újrázása is kétséges, leginkább a párbeszédes V. Naszályi Márta és a civilek aggódhatnak.

– A Demokratikus Koalíciónak erőt kell sugalmazni, ahogy most az árnyékkormány minisztereit helyezik előtérbe, úgy kezdenek majd a polgármestereik felépítésébe helyi szinten. Ráadásul a DK most zsákmányüzemmódban van, amire a legjobb példa a Fővárosi Közgyűlés, ahol mára többséget szerzett és a saját embereiket ültette pozícióba, még ha Karácsony Gergely is a főpolgármester – mondta el a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán politikai elemző.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója közölte:

A DK-val szemben alakul két ellenzékváltó pólus. Szombaton a Momentum Donáth Annát mint az »új ellenzék« vezetőjét mutatja be, akit Dobrev Klárával állítanak majd szembe. A Momentumnak egy másik meccset is le kell játszania, a »civilek« Márki-Zay Pétert szeretnék az új ellenzék vezetőjének, aki előválasztás-párti és nem pártpolitikusokban gondolkodik.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában