Pánik a Martin Luther King-napon

2023.01.17. 09:07

Többen megsebesültek egy floridai lövöldözésben

Nyolcan megsebesültek Floridában egy Martin Luther King-nap alkalmából hétfőn tartott rendezvényen, amikor a hatóságok szerint két társaság kezdett egymásra lövöldözni egy köztük kirobbant nézeteltérés miatt.

MTI

Rendőrök a floridai Fort Pierce-ben elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 17-én hajnalban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich

A St. Lucie megyei seriff hivatalának közleménye szerint a sebesültek mind felnőttek voltak, egyikük állapota életveszélyes.

A Fort Pierce-i Ilous Ellis Parkban tartott autókiállításon és családi napon több mint ezren vettek részt. A hatóságok szerint két társaság közötti nézeteltérés vezetett a lövöldözéshez.

A kialakult káoszban négy ember, köztük egy gyermek szenvedett könnyebb sérüléseket.

A helyszínen készült videófelvételek szerint az emberek rémülten menekültek, próbáltak fedezékbe húzódni, köztük kisbabájával egy nő is.

A seriff helyettese elmondta: nagyon szomorúnak tartja, hogy azon a napon, amikor éppen a békét és az egyenlőséget képviselő Martin Luther King emléke előtt tisztelegtek, egy nézeteltérés fegyverek és erőszak alkalmazásához vezetett, és emiatt sok ártatlan ember is megsérült.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában