Együttműködés

2023.01.27. 11:43

A Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt a miniszterelnök

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 27-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A befektetési alap lesz a Türk Államok Szervezetének legfontosabb közös pénzügyi intézménye, melynek célja a tagállamok - Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kazahsztán, Törökország, Kirgizisztán és megfigyelőként Türkmenisztán és Magyarország - gazdasági potenciáljának mobilizálása, a kereskedelmi és gazdasági együttműködés erősítése közös projektek, befektetések megvalósításával. A sajtófőnök elmondta: a türk államok befektetési alapja 350 millió dolláros alaptőkével indul, és a kis- és középvállalkozások projektjeit kívánja elsősorban támogatni.

SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Bagdad Amrejevvel, a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 27-én
Fotós: Fischer Zoltán / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

A megbeszélésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában