Egy friss kutatás szerint

2022.12.28. 13:29

Soros György a világ egyik legnagyobb médiamágnása

A spekuláns nonprofit szervezetei finanszírozzák a sajtótermékeket, amelyeken keresztül befolyásolhatja a közvéleményt az egész világon.

Soros György magyar származású amerikai spekuláns

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

Legalább 253 híroldal, véleményoldal, újság és televíziós csatorna állhat az ő közvetett vagy közvetlen irányítása alatt. Így ma már sokan a „propaganda cárjaként” emlegetik, hiszen lényegében a mai kor egyik legnagyobb hatalmú befolyásolója állhat személyében 

- írja a Tűzfalcsoport.

Soros az a fajta médiamágnás, akinek, minden kontinensre elér a keze, és számos nyelven befolyásolhatja közvetetten a közvéleményt. 

A képlet egyszerű: Soros nonprofit szervezetei (pl. Nyílt Társadalom Alapítványok/Open Society Foundations - OSF) finanszírozhatják azokat a politikailag aktív szereplőket a médiában és a sajtótermékeket, amelyeken keresztül ráhatással lehet a közvéleményre az egész világon.

Sorosnak a nemzetközi médiára kiterjedő befolyása elképesztő méreteket öltött 2022-re. Az MRC Business részletes elemzése legalább 253 hír- és médiaszervezetet tárt fel világszerte, melyek pénzelői Soros „filantróp” szervezetei. Az elemzőcég megjegyzi, hogy a tőle bizonyítottan anyagilag függő média-csoportok óriási hatalmat gyakorolnak az információk felett a nemzetközi politikában.

A Project Syndicate az a felület, amely Soros György üzenőfüzeteként funkcionál. A képlet a következőképpen működik: Soros fenntart egy nagy nemzetközi véleményfelületet, ahová megírja a véleményét, amelyet aztán a helyi Soros-lerakatok válogatás nélkül leközölnek a világ összes országában.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában