Fenyegetés

2022.12.18. 07:38

Ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea a Japán-tenger irányába

Az észak-koreai diktátor, Kim Jong Un egy rakétatesztet felügyel országa Dél-Pyongan tartományában

Fotó: KCNA VIA KNS / AFP

A japán védelmi minisztérium szerint a vasárnap kilőtt két rakéta 500 kilométert tett meg, és legfeljebb 550 kilométeres magasságba emelkedett, majd Japán különleges gazdasági övezetén kívül a tengerbe csapódott. A tárca hozzátette: nem érkezett hír károkról.

Az incidenst követően Japán pekingi nagykövetségén keresztül tiltakozott Phenjannál - jegyezte meg Ino Tosiro, a védelmi miniszter helyettese.

Japán pénteken bejelentette, hogy megkétszerezi a hadsereg fejlesztésére szánt kiadásokat a következő öt évben, azzal a céllal, hogy a hadsereg megelőző csapások végrehajtására is képessé váljon.

Tokió szerint Phenjan katonai tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Japánra nézve.

Észak-Korea pénteken jelezte: sikeresen tesztelt egy nagy tolóerejű, szilárd tüzelőanyaggal működő hajtóművet egy új fegyver kifejlesztése céljából.

A nemzetközi szankciók ellenére Phenjan idén példátlanul sok rakétatesztet hajtott végre, és kilőtt egy interkontinentális ballisztikus rakétát, amellyel az Egyesült Államok területét is képes elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában