Migránsok lövöldöztek

2022.11.25. 16:13

Lőtt sebbekkel a mellkasán találtak meg egy férfit Horgoson (videó)

Közel hatszáz embert állítottak elő a tűzharc után.

Szerb rendőrök állnak őrizetbe vett illegális bevándorlók mellett a Magyarország és Szerbia közötti horgosi határátkelőhely közelében 2022. november 25-én

Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Péntek délelőtt a szerb különleges erők, a rendőrség és a csendőrség több olyan személyt is előállított, akiknek a gyanú szerint közük lehet az éjszakai horgosi lövöldözéshez – írja a Magyar Nemzet a szerb RTV cikkére hivatkozva.

A hatóságok közel hatszáz illegális migránst állítottak elő (akik többségét dél-szerbiai menekültközpontokba viszik majd). Közülük hatot hoztak összefüggésbe a csütörtöki lövöldözéssel.

Köztük volt egy húsz év körüli férfi is, mellkasán két lőtt sebbel. Az RTV tájékoztatása szerint

a tűzharc a marokkói és a pakisztáni migránsok egy-egy csoportja között alakult ki.

A településre megérkezett Bratislav Gašić szerb belügyminiszter is. A helyszínt jelenleg is vizsgálják helikopterekkel, drónokkal és más speciális eszközökkel. A szerb portál tájékoztatás szerint az akció – amelynek célja a migránsok és az embercsempészek előállítása – a következő napokban is folytatódni fog.

A letartóztatásokról szóló videót alább megtekintheti:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában