Szelektív emlékezet

2022.11.03. 11:49

Eltörölné a múltat Dobrev Klára

Az Dk árnyék-miniszterelnöke úgy dicséri a német kormányt, hogy megfeledkezik férje megszorításokra építő politikájáról - írja a Magyar Nemzet.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke

Fotó: Mirkó István

A Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke magasztalja a német kormányt, amelyik magára vállalja a decemberi rezsiköltségeket. Arról azonban nem beszél, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette kormány akkor is a lakosságot sarcolta, amikor nem volt nemzetközi válság.

„Ilyen, ha egy országot baloldali kormány vezet: a német kormány minden decemberi rezsiszámlát kifizet” - írta ki közösségi oldalára Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke. 

A szankciós politikával súlyosbított energiaválság és az orosz-ukrán háború következményeként Németország is óriási bajba került. A német cégek jó része már nem tudja kifizetni a rezsiszámláját, sok vállalkozás csökkentette a termelését, míg mások felfüggesztették a működésüket. A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége megkongatta a vészharangot. A kormánynak lépnie kellett, hogy ne kerüljön teljesen padlóra az Európai Unió legerősebb gazdasága. Ezért Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy megfékezik  a földgáz, a távhő és az áram drágulását. Ezt a lépést a kormány hitelből finanszírozott, kétszázmilliárd eurós programjának részeként vezetik be.

 Augusztustól átlagosan harminc százalékkal emelkedik a háztartási gáz és 10-14 százalékkal a villamos energia ára. A nyereséges vállalkozások és a hatmillió forint feletti éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyek négy százalék szolidaritási különadó fizetésére lesznek kötelezettek – közölte Gyurcsány Ferenc 2006 júniusában még miniszterelnökként. A Demokratikus Koalíció jelenlegi elnöke tette mindezt akkor, amikor nem volt háború, nem volt energiaválság a környezetünkben. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában