Járvány

2022.11.30. 09:23

6 millió 420 ezer a beoltott, 4259 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 42 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 202, közülük 6 206 565-en a második, 3 902 085-en a harmadik, 393 151-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Egy férfit oltanak be a német–amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. szeptember 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 4259 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 166 352-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 42, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 287-re emelkedett. A gyógyultak száma 2 104 358, az aktív fertőzötteké 13 707.

Jelenleg 336 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Azt írták, Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

Az elhunytakkal kapcsolatos információkat ITT találja.

NNK: stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
 

Azt írták: a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve ismét stagnál a 47. héten.
 

A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés Egerben és Nyíregyházán látható, míg csökkenés a Budapest környéki agglomerációs települések közös mintájában (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Pécsett, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben figyelhető meg – tették hozzá.
 

Közölték: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja három településen – Pécsen, Veszprémben és Szolnokon – a mérsékelt, míg 19 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában