Kapcsolatok

2022.10.25. 12:36

Szalay-Bobrovniczky: a Gidrán a török-magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője

A tárcavezető közölte azt is, a Nurol Makina gyárában megnézték és ki is próbálták a járműveket.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter előadást tart az Infotér Konferencia nulladik napján Balatonfüreden 2022. október 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Törökország és Magyarország közös fejlesztéssel építi a magyar haderőt, a Gidrán harci jármű a török-magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője - írta a honvédelmi miniszter a Facebookon kedden. 

A Törökországban tartózkodó Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejegyzésében emlékeztetett: a gidrán egy magyar és közel-keleti fajtákból tenyésztett, mára magyarként ismert lófajta, amely később a "legmagyarabb fegyvernem", a huszárság kedvelt fajtája lett. 

Erről kapta nevét ez a harcjármű is, ami a török-magyar védelmi ipari együttműködés megtestesítője

 - írta a miniszter. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, 2023 végéig még 40 ilyen négykerék-meghajtású török alapjármű érkezik Magyarországra, amelyekre Kaposváron építik be azokat a felszereléseket, "amelyekkel létrejön a katonaszakma magyar telivérje, a huszárlovak 21. századi utóda - a Gidrán". 

A tárcavezető közölte azt is, 

a Nurol Makina gyárában megnézték és ki is próbálták a járműveket. 

"A békéhez erő kell - folytatjuk a munkát!" - zárta bejegyzését a honvédelmi miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában