Józan ész

2022.10.12. 11:25

A németek is rájöttek: a szankciók többet ártanak, mint használnak

A Forsa RTL/n-tv megbízásából készített közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a németek többsége szerint a szankciók többet ártanak Németországnak, mint Oroszországnak – írja a Magyar Nemzet.

A német ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) párt felhívására tüntetnek az energiabiztonságért és az infláció ellen a parlament berlini épülete, a Reichstag előtt 2022. október 8-án. A feliratok jelentése: az országunk az első

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Hannibal Hanschke

A felmérés szerint a megkérdezetteknek 

csupán a 21 százaléka gondolja úgy, hogy a szankciók többet ártanak Oroszországnak, mint Németországnak, a válaszadóknak a 18 százaléka véli úgy, hogy a szankciók egyenlő mértékben sértik Németországot és Oroszországot. 

Jellemzően a Zöldek támogatói között vannak többségben azok, akik úgy gondolják, a szankciók jobban fognak fájni Oroszországnak – derült ki a kutatásból. 

Érdekes ugyanakkor, hogy csak egy kisebbség, a megkérdezettek 30 százaléka támogatná az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók enyhítését vagy azok teljes feloldását (12 százalék). 

A teljes cikket ITT lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában