Országgyűlés

2022.09.25. 12:16

Hétfőn indul az őszi politikai szezon

Véget ért az Országgyűlés nyári szünete, hétfőn elkezdik a munkát a képviselők. Az őszi ülésszak első napján felszólalhat Orbán Viktor, továbbá esküt tesz két régi-új jobbikos képviselő, szavaznak Fekete-Győr András, a Momentum bukott exelnöke mentelmi ügyében, valamint megkezdődik az Európai Bizottsággal zajló egyeztetésekhez kapcsolódó törvények vitáját is.

Forrás: Orbán Viktor / Facebook

Két hónapos nyári szünet után folytatja hétfőn a munkáját az Országgyűlés, ahol ismét számítani lehet az erős hangvételű politikai csörtékre a kormánypártok képviselői, valamint az ellenzék tagjai között. Az ülés várhatóan Orbán Viktor beszédével kezdődik, ami általában nagy érdeklődésre tart számot, mivel a kormányfő napirend előtti felszólalásaiban rendre fontos bejelentések hangzanak el.

Így volt ez tavaly is, amikor Orbán Viktor közölte: visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek a 2021-ben befizetett szja-t, továbbá jelezte, hogy a nyugdíjasok újabb inflációs kiegészítést kapnak, valamint hogy bevezetik a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét.

Az ülés kezdetén a parlament megemlékezik a tavaszi ülésszak utolsó napja óta elhunyt korábbi képviselőkről, így többek között Wittner Máriáról is. Az 1956-os forradalom hőse 2006 és 2014 között két cikluson át volt a Fidesz frakciójának a tagja.

Az őszi ülésszak első napján két régi-új képviselő tehet esküt, ugyanis Szabó Hajnalka és Végh Noémi, a Jobbik két képviselője lemondott tisztségéről, a párt országos elnöksége pedig a megüresedett két mandátumra Ander Balázst és Dudás Róbertet választotta.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában