Becsmérlő szavak

2022.09.23. 11:52

Gyurcsányné árnyékminisztere letolvajozta a magyarokat és megszüntetné a rezsicsökkentést

Dávid Ferenc szerint az átlagos keresetű magyarok kiadásait jelentős mértékben növelni kell.

Dávid Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Többször támadta az elmúlt hónapokban a rezsicsökkentést Dávid Ferenc, „árnyék” gazdasági miniszter – írja az Origo.

A DK-s politikus az ATV-ben még áprilisban úgy fogalmazott:

A rezsicsökkentés kérdése, ez így tarthatatlanná válik, és egyre inkább tarthatatlanabbá fog válni, ahogy késlekednek az európai uniós pénzek.

Később júliusban szintén az ATV egyik műsorában azzal árnyalta az álláspontját, hogy csak a rászorulóknak kellene biztosítani a kedvezményes tarifákat, s az elképzelése szerint már az átlagos keresetűnek minősülő fogyasztók sem vehetnék igénybe a rezsicsökkentést. – Lehetne rászorultsági alapon adni a pénzt, rászorultsági alapon adni a rezsitérítést. Megint azt mondom, hogy akinek félmilliós meg egymilliós jövedelme van, ott teljesen fölöslegesen kedvezményezni mondjuk a fűtését meg a többit – hangoztatta Dávid Ferenc. Tény ugyanakkor, hogy a DK-s árnyékminiszter elképzelése tömegek kiadásait növelné, hiszen például idén februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 546 ezer forint volt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

A háború és az uniós szankciók miatt kialakult energiaválság enyhítésére hozott kormányzati intézkedések egyikét úgy kritizálta a baloldali politikus, hogy közben sértegette a magyar embereket.

Július 29-én az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: a kályha- és kazánprogram miatt lopni fogják a fát és ki fogják vágni az erdőket.

Amikor meghallottam azt, hogy kályha- és kazánprogramot indítunk, akkor az jutott eszembe, hogy akkor milyen jó környezetszennyezés lesz, meg hogy fogják lopni a fát az emberek az erdőben, akik rászorulnak

– fogalmazott Gyurcsányék árnyékminisztere.

Közben a kormány bejelentette, hatósági áras lesz a tűzifa és 10 köbméter jár mindenkinek. Dávid Ferenc azonban júliusban azzal riogatott, hogy a kormány törekvése, amely segíti átmenetileg a gáz és az elektromos áram kiváltását,

felkérés volt arra, hogy ki kell vágni az erdőket, és el kell tüzelni.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában