Olasz választások

2022.09.22. 12:37

Francesco Giubilei: a jobbközép kormány példát vehetne Magyarországról

Az Olaszország és Magyarország közötti hasonlóságokra hívta fel a figyelmet Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke. Giorgia Meloni életrajzírója szerint a jobbközép pártok fognak győzedelmeskedni a közelgő olaszországi választásokon, ugyanis a baloldallal szemben – amely három különböző koalícióra oszlik – egységesek.

Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Olaszország és Magyarország között számos különbség van, történelmi természetűek is, de számos közös pont is van országaink között. Vannak olyan kérdések, amelyekben a jobbközép kormány példát vehetne Magyarországról, például a születésszámot támogató politika vagy a konzervatív agytrösztökbe, tanulmányi központokba, alapítványokba történő befektetések előtérbe helyezése, valamint a kereszténygyűlölet elleni politika. A nemzeti erők nemzetközi összefogása is többek között e pontokra épülve valósulhat meg

– vélekedett Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke az Alapjogokért Központnak adott interjújában – írja a Magyar Nemzet.

Giubilei jobbközép győzelemre számít a vasárnap megrendezésre kerülő olaszországi választásokon, ugyanis – mint mondta – a főbb felmérésekből az derült ki, hogy az Olasz Testvérek (FdI), a Liga és a Forza Italia (FI) pártok vezetnek, továbbá a baloldal három különböző koalícióra oszlik. Hangsúlyozta azonban, hogy bár a jobboldali pártok között is vannak különbségek – ami egyébként természetes –, sokkal inkább alkotnak egy egységet, mint a baloldal. Mint fogalmazott, „a jobboldali koalíció már kormányoz többet is a legfontosabb olasz régiók közül, egységes, és ezt a választási kampány során is bizonyította”.

A jobbközép győzelem tehát nemcsak remény, hanem valós lehetőség

– tette hozzá.

A Nazione Futura elnöke ismertette az interjúban, melyek voltak a legfontosabb kérdések a választási kampány során. „Egyrészt megjelent a kampányban a propaganda, másrészt az emberek valódi problémái is. A baloldali propaganda azzal vádolja a jobboldalt, hogy fasiszta és veszélyes Olaszország nemzetközi megítélésére.” – fogalmazott. Giubilei ugyanakkor arról is beszélt, hogy a valóságban a jobbközép számos alkalommal bebizonyította, hogy megbízható és képes stabilitást garantálni.

Giubilei az új olasz kormányra váró kihívásokról is beszélt: álláspontja szerint a gazdasági helyzet, ezen belül pedig a magas energiaköltségek, az infláció és az olasz államadósság lesznek a legégetőbb problémák.

A teljes cikk ITT olvasható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában