Felmérés

2022.09.05. 07:45

A világon a magyarok aggódnak a legkevésbé a bűnözés és az erőszak miatt hazájukban

Élmezőnyben a magyar közbiztonság – írta közösségi oldalán Orbán Balázs.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának budapesti oklevélátadó ünnepségén 2022. július 15-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Orbán Balázs a Facebookon osztotta meg az Ipsos nevű francia tanácsadó cég friss kutatásának eredményeit, melyből az derül ki, hogy a világon a magyarok aggódnak a legkevésbé a bűnözés és az erőszak miatt hazájukban.

A 28 országot lefedő kutatás rámutat, hogy átlagosan az emberek 26 százaléka aggódik hazájának közbiztonsága miatt, míg Magyarországon ez az érték csupán 4 százalék

– teszi hozzá a miniszterelnök politikai igazgatója.

A magyarok magas biztonságérzete annak köszönhető, hogy az elmúlt bő 10 évben drasztikusan visszaesett a hazánkban elkövetett bűncselekmények száma. 

A KSH adatai szerint míg 2010-ben éves szinten csaknem félmillió bűncselekmény történt, 2021-re ez csaknem a harmadára, 154 ezerre csökkent. Ezzel pedig rekordot döntöttünk: a rendszerváltás óta tavaly követték el a legkevesebb bűncselekményt Magyarországon – írja Orbán Balázs, hozzátéve, hogy 

„a magyar jogrend, rendőri és bírói gyakorlat a 2010-es kormányváltás előtt az elkövetőket, és nem az áldozatokat védte. 

Az egyik legfontosabb feladatunknak azt tartottuk, hogy ezen változtassunk, ezért szigorítottuk a büntető törvénykönyvet, több jogkört adtunk a rendőrségnek, és nagyobb védelmet biztosítottunk az áldozatoknak. 

Ennek köszönhetően mára Magyarország nemcsak Európa, de a világ egyik legbiztonságosabb országává vált.”

Orbán Balázs kiemelte: a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája, hiszen a következő évtizedekben egy ország rendezettsége és biztonsága lesz a legnagyobb előny a nemzetközi versenyben.

A kormány számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első! – zárja sorait Orbán Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában