Tehetséggondozás

2022.08.10. 14:57

Rekordszámú fiatal jelentkezett az MCC Egyetemi Programjába

Soha nem volt még ekkora túljelentkezés az intézmény történetében.

Fotó: Shutterstock

Rekordszámú, mintegy hatszáz fiatal jelentkezett idén a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Juniorképzésére.

Az MCC szerdán MTI-nek küldött közleményében hangsúlyozta: a tehetséggondozó intézmény 26 éves történetében még soha nem volt akkora túljelentkezés az Egyetemi Program részeként működő képzésre, mint az idei felvételi időszakban.

Mint írták, a frissen érettségizettek jelentkezhettek az MCC Egyetemi Programjának Juniorképzésére. Budapest, a legnépszerűbb képzési helyszín többszörös túljelentkezéssel idén is a diákok kedvencének bizonyult: mintegy 270-en pályázták meg az MCC Juniorképzését a fővárosban.

A tehetséggondozó intézmény regionális egyetemi központjaiban – Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Szegeden – tavaly útnak indult Egyetemi Program idén is rengeteg érdeklődőt vonzott, mint ahogy a Mathias Corvinus Collegium Erdélyi Középiskolás Programja, amelyre minden eddiginél több külhoni diák jelentkezett – közölték.

A képzéseknél a kiválasztási folyamat jelenleg is zajlik, a felvételiken legjobb teljesítményt nyújtó diákok szeptembertől csatlakozhatnak az MCC-hez. Ősszel több mint 5500 diákkal kezdi meg a tanévet a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye – tudatta az MCC.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában