Nemzetközi visszhang

2022.08.08. 17:58

Orbán Viktor beszédét méltatja az olasz sajtó

A La Veritá jobboldali napilap újságírói szerint nemcsak a tengerentúli konzervatív világ, hanem az európai kontinens jobboldali vezetői számára is tanulságos a magyar miniszterelnök amerikai beszéde – írja a Magyar Nemzet.

Nem lehet arra apellálni, hogy a konzervatívok, a fiatal populisták, Olaszország szerelmesei hűek maradnak a pártszimbólumokhoz. Létezik egy európai vezető, akinek letisztult és magabiztos identitása van, az pedig nem más, mint Orbán Viktor

– jelenti ki Fabrizio Cannone a magyar miniszterelnök a CPAC-en elhangzott beszédére hivatkozva. – Fantasztikus harci felhívás a civilizáció védelmében. Orbán az Isten, haza, természetes család szlogenjével határozza meg politikai programját, amely egyben európai civilizáció alapja is – fogalmaz cikkben a szerző, aki egyben kiemeli a magyar vezető éleslátását, amikor felhívja a nemzetközi közösség figyelmét arra, hogy nem politikai, hanem kulturális háború zajlik a világban.

Ezt a harcot csak úgy nyerhetjük meg, ahogyan a magyarok teszik 2010 óta, egyházaik, családjaik, egyetemeik és közösségeik újjáélesztésével

– állítja példának az olasz jobboldal elé a magyar kormány elmúlt tizenkét év jól bevált tapasztalatát. – Ezzel helyezkedik szembe a progresszív woke kultúra, mely hamis ideológiákra és jogokra hivatkozva eltörli a magyar vezető által fentebb idézett alappilléreket – folytatja. – A családot egyszerűen határozza meg, az anya nő, az apa férfi és pont. Vége a vitának. A kulturális háborúra hivatkozva a magyar kormányfő összefogásra buzdítja az európai, amerikai és a világ konzervatív erőit a haladó baloldal és a globalista politikai osztállyal szemben. A Nyugat már régóta nem szenvedett ilyen mértékű kulturális válságban – idézi Orbán Viktor szavait a La Veritá.

Az írás külön megemlíti a magyar miniszterelnök szavait kísérő kitörő tapsvihart, rámutatva: 

a földrajzi távolságoktól függetlenül létezik a keresztény értékeket és a természetes világrendet védelmező, átfogó politika. 

– Nos, nem érkezett el az ideje, hogy Giorgia Meloni, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi is csatlakozzon a kicsi, értékes Magyarország kulturális harcához, amely egyre inkább a bibliai Dávidhoz hasonlít, aki felvette a harcot a progresszív Góliáttal? Jobboldali vezetők, szóljatok már pár szót a család, az abortusz, az eutanázia, a kábítószer, a bevándorlás és az iszlám veszély témáiról! – zárja írását a szerző.  

Az eredeti cikket ITT tudja elolvasni.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában