Tranzit 2022

2022.08.29. 21:32

Gyurcsány Ferenc kiadta az ukázt: tilos Fidesz–KDNP-s politikusokkal vitázni

Gyurcsányék óriásplakátokon követeltek nyilvános miniszterelnök-jelölti vitát, de a Tranzitra évek óta hiába hívnak DK-s politikusokat, soha nem mennek el.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Gyurcsány kiadta a parancsot a baloldalon: Fidesz-KDNP-s politikusokkal ezentúl tilos vitázni”, írta Rétvári Bence államtitkár a Facebook-oldalán – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A politikus Gyurcsány Ferenc korábbi közösségi oldalán közzétett bejegyzésére utalt, melyben – mint írta – Gyurcsány nyilván a hétvégi Tranzitra és az ott lefolyt fél tucat vitára reagált.

Rétvári idézte a bukott exminiszterelnök mondatait is:

Nem a vita ideje ez. A Fidesz nem partner. Ezért nem megyünk el vitatkozni velük.

Az államtitkár bejegyzésében kitért arra, hogy a Tranzitra évek óta hiába hívnak DK-s politikusokat, soha nem mentek el. Úgy fogalmazott: ennek az is lehetett az oka, hogy a DK a baloldal megannyi pártja közül mindig a legradikálisabb Orbán-ellenes álláspontot foglalta el.

A taktikájuk nem volt túl bonyolult – hangsúlyozta.  Szerinte mindössze ellenezték a kormány minden döntését és igyekeztek a baloldali pártok között mindig a legradikálisabbnak lenni.

Rétvári Bence kiemelte: igaz ugyan, hogy a baloldal legerősebb pártjává lettek,  de beleragadtak ebbe a szerepbe, ezért most mindenkit árulóznak, aki mást csinál mint ők. Mint írta, szerinte ez lehet az oka, hogy letiltotta Gyurcsány Ferenc a baloldali politikusokat a jobboldaliakkal való vitától. Az államtitkár emlékeztetett: ugyan Gyurcsányék óriásplakátokon követelték a nyilvános miniszterelnök-jelölti vitát, mégsem fogadják el az interjúfelkéréseket a közmédiától.

Ne feledjük, hogy ők beszélnek árokbetemetésről, amikor a másik oldalt még vitapartnernek se tartják. A gumilövedékek és műveleti területek világa ez, amire Gyurcsány annyira készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában