Meglepő kerekítés

2022.08.06. 17:33

Gyurcsány Ferenc csúsztatott a vagyonnyilatkozatában

Havi közel egymillió forintot „kerekített” lefelé a DK-vezér.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Nyilvánosságra kerültek az országgyűlési képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatai, amelyek kapcsán érdekesség, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke bevallásában meglepően „nagyvonalúan” kerekítette le egyik jövedelmét – vette észre a Mandiner.

Közel egymillió forintot kerekített lefelé a DK-vezér

Gyurcsány Ferenc 2020. január 28-i keltezésű (és a 2019. december 31-i állapotokat mutató) vagyonnyilatkozatában feltüntetett egy 238.334.942 forintos, az Altustól (Gyurcsány Ferenc saját cége) kapott eseti jövedelmet, amelyet ha éves lebontásban nézünk (tizenkettővel elosztunk), 19.861.245,2 forintot kapunk.

Forrás: Parlament.hu

Ez olyan, mintha az érintett évben Gyurcsány Ferenc havi 19.861.245,2 forintos cégétől kapott jövedelemmel rendelkezett volna.

Csakhogy a DK-vezér legfrissebb vagyonbevallásában ennél az összegnél 861.245,2 forinttal kevesebb jövedelmet, mindössze 19 millió forintot tüntetett fel.

Gyurcsány Ferenc legfrissebb (2022. augusztus 1-i keltezésű) vagyonnyilatkozatának vonatkozó részlete:

Forrás: Parlament.hu

Pedig még a nyilatkozat kapcsolódó oldalán is világosan olvasható, hogy a „nyilatkozatban bevallott egyes tételekből származó, de nem rendszeresen kapott jövedelmet éves alapon kell kiszámítani, el kell osztani tizenkettővel, és be kell sorolni a fenti kategóriák egyikébe” (fenti és lenti kép).

Forrás: Parlament.hu

Ezt mulasztotta el a DK-vezér.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítóképünkön Gyurcsány Ferenc. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában