Lejtőn

2022.07.09. 17:42

Saját belső mérése szerint is bukásra áll Karácsony Gergely

Nemcsak a Századvég, hanem a saját belső felmérésük is azt mutatja: elegük van a budapestieknek Karácsony Gergely ámokfutásából – adta hírül közösségi oldalán Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője azt állítja, hozzá eljutottak információk arról, hogy Karácsony Gergelyék is rendeltek közvélemény-kutatást az elveszített időközi választások után, ami azt mutatja, most vasárnap nem választanák újra a regnáló főpolgármestert – írja a Magyar Nemzet. 

Ahogyan arról a lap is beszámolt, szombaton publikálta közvélemény-kutatását a Századvég, ami azt mutatja: a budapestiek kétharmada is leváltaná Karácsony Gergelyt.

Deák Dániel szerint ez összhangban van az elmúlt hetek időközi választási eredményeivel, amelyeken még Budapesten is tarolt a jobboldal.

A múlt héten az egyik neves kutatócég engem is felhívott telefonon, hogy válaszoljak a Budapest ügyeit érintő kérdéssorukra. Ezt feltehetően Karácsony Gergelyék rendelték meg, hiszen az időközik után kíváncsiak voltak arra, hogyan áll a támogatottságuk a fővárosban – támasztotta alá állításait Deák Dániel.

Az eredmények sokkolták Karácsonyt, aki emiatt magához vette milliókért Márki-Zay korábbi tanácsadóját, az egykori ATV-s műsorvezetőt, Simon Andrást, akitől azt várja: segítsen megállítani a zuhanó népszerűségét – írta a politikai elemző.

Deák Dániel bejegyzését itt lehet megnézni. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában