Továbbra is ingyenes

2022.07.21. 11:34

Közel 13 millió tankönyv gyártása fejeződik be a napokban

A háborús infláció okozta nehézségek és a papír árának jelentős emelkedése ellenére a tankönyvek jó minőségben, határidőre elkészülnek.

Közel 13 millió tankönyv gyártása fejeződik be a napokban, a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi az iskolákban lesz - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön.

A tárca közleménye szerint a kormány számára továbbra is kiemelten fontos a családok védelme, így immár három éve a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diák számára ingyen biztosítja a tankönyveket.

A háborús infláció okozta nehézségek és a papír árának jelentős emelkedése ellenére a tankönyvek jó minőségben, határidőre elkészülnek - hangsúlyozták.

Kitértek arra is, hogy idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően megújulnak az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek. A folyamat a következő tanévben zárul, a fejlesztők már a 4-8-12. évfolyamos tankönyveken dolgoznak - jelezte a Belügyminisztérium.

Hozzátették: az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékről 40 kiadó 2435 különböző kiadványa, köztük számos új fejlesztésű tankönyv közül rendelhettek az iskolák.

A tankönyveket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. augusztusban szállítja ki az iskolákba - ismertették.

Borítókép: A készülő tankönyveket pakolja egy dolgozó a debreceni Alföldi Nyomdában 2021. július 9-én.
 

Címkék#tankönyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában