Új szemlélet

2022.06.29. 15:38

Varga Judit: kiemelt feladat a fogyasztók védelme (videó)

Kiemelt feladatunk a magyar emberek és a magyar családok jogainak védelme és érdekeinek képviselete a fogyasztóvédelem területén is – jelentette ki Varga Judit a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Az igazságügyi miniszter szerint Kupecki Nóra helyettes államtitkár vezetésével új szemlélet mentén alakítják át és teszik még hatékonyabbá a magyar fogyasztóvédelmi rendszereket – írja az Origo.

Varga Judit a videóban elmondta, hogy 2010 előtt már láthattuk, hogy

milyen az, amikor a multik és Brüsszel érdekeit helyezik a magyar emberek és a magyar fogyasztók érdekei elé.

A miniszter úgy látja, hogy az egyik legnagyobb kihívás ezen a területen az, hogy

A FOGYASZTÓK VÉDELMÉT BIZTOSÍTSÁK AZ ONLINE TÉRBEN, MEGERŐSÍTSÉK AZ INTÉZMÉNYEKBE VETETT KÖZBIZALMAT, ÉS KIEMELTEN VÉDJÉK A GYERMEKEKET ÉS AZ IDŐSEKET.

Varga hangsúlyozta, hogy a fogyasztói tudatosság növelése sem kis feladat.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, a miniszter elmondta, hogy a technológiai fejlődés, a digitalizáció világa, a piaci változások kihívások elé állítják a fogyasztóvédelmet is, ezért olyan garanciákat kell kialakítani, amelyek biztosítják a magyar fogyasztók jogainak érvényesítését.

A FOGYASZTÓVÉDELEMI POLITIKA A JÖVŐBEN NÉGY TERÜLETRE FÓKUSZÁL, A DIGITÁLIS FOGYASZTÓVÉDELEMRE, A GYERMEKVÉDELEMRE, A FOGYASZTÓVÉDELEM ELÉRHETŐVÉ TÉTELÉRE ÉS AZ EGYSÉGES JOGGYAKORLAT KIALAKÍTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁRA.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (b) és Kupecki Nóra helyettes államtitkár a kormány fogyasztóvédelmi politikájáról tartott sajtótájékoztatón a minisztérium könyvtártermében 2022. június 14-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában