Csalási ügy érintettje

2022.06.30. 11:34

Fidesz EP-képviselőcsoport: vissza kell hívni Cseh Katalint jelentéstevői tisztségéből

Mivel Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti (EP-) képviselője az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje, azonnali visszahívása szükséges jelentéstevői tisztségből – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levélben emlékeztette EP-képviselőitársait, hogy a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, Cseh Katalin az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje.

A delegációvezető kiemelte: a Ház maradék hitelének megőrzése érdekében az egyetlen elfogadható lépés Cseh Katalin jelentéstevői tisztségből történő azonnali visszahívása lenne.

A képviselőcsoport tájékoztatott, hogy Deutsch Tamás valamennyi európai parlamenti képviselőtársának elküldött levelében felhívta a figyelmet:

miközben a magyar baloldal hosszú esztendők óta folyamatosan korrupcióval rágalmaz mindenkit, aki él és mozog, kormánypárti politikusokat, kormánybarátnak kikiáltott üzletembereket, politikusok és más közéleti szereplők családtagjait, addig Az Európai Parlamentben az EU pénzügyi érdekeinek védelme – Csalás elleni küzdelem című jelentés felelőse éppen az a Cseh Katalin, aki ténylegesen egy milliárdos, az uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje, és akivel szemben jelenleg is folyik a nemzeti és európai uniós hatóságok vizsgálata.

Aláhúzta: az a tény, hogy európai uniós források terhére elkövetett csalási ügy érintettje a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, nem csupán a Renew Europe nevű EP-frakcióról állít ki szegénységi bizonyítványt, de súlyosan rombolja az Európai Parlament és az Európai Unió amúgy is megtépázott tekintélyét.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában