Sikeres politikai mozgalom

2022.05.18. 10:19

Szánthó Miklós: megérkezett a jobboldal!

A nyugati konzervatívok legsikeresebb politikai mozgalma jelenleg a magyar jobboldal – mondja az Alapjogokért Központ főigazgatója. A Mandiner interjúja Szánthó Miklóssal a választásról és a CPAC Hungary konferenciáról.

Vágvölgyi Gergely a Mandiner munkatársa az alábbi kérdést tette fel az Alapjogokért Központ főigazgatójának: Olyan mértékű választási győzelmet aratott a magyar jobboldal, amilyenre szerintem senki nem számított. Vagy ön igen? – tette fel a kérdést a Mandiner az Alapjogokért Központ főigazgatójának.
 Szánthó Miklós válaszában megemlítette, hogy Realistaként én is 110-120 fős többségről beszéltem a választás előtt a nyilvánosságban.

Továbbá kitért arra, hogy Április 3-án láthatóvá és érzékelhetővé vált, hogy a Fidesz–KDNP kínálja a legintegratívabb, azonosulásra leginkább alkalmas politikai vonzáskörzetet.

A Mandiner munkatársának azon kérdésére, hogy mi okozhatta a baloldal történelmi vereségét, az Alapjogokért Központ főigazgatója többek között az alábbiakat válaszolta: Ha a „nagy egészet” nézzük, nem lehet elvitatni, hogy ha egy regnáló kormányzat harmadszorra is kétharmaddal győz, abban leginkább a kormányzati teljesítménynek van szerepe.

A Mandiner nem csak a választási eredményekkel, hanem a közelgő CPAC Hungary eseménnyel kapcsolatban is kérdezte Szánthó Miklóst. Felmerült a kérdés, hogy hogyan jutottak a CPAC amerikai szervezői arra az elhatározásra, hogy az esemény hazánkban kerüljön lebonyolításra továbbá, hogy nem veszít-e a súlyából az esemény így, hogy messze kerül az Egyesült Államoktól. Az Alapjogokért Központ főigazgatója a témával kapcsolatban megemlítette, hogy
Fontos kiemelni, nem pusztán egy amerikai–­magyar rendezvényről van szó, hanem egy olyan eseményről, amely egybegyűjti a világ konzervatívjait. Fő szónokul Orbán Viktor miniszterelnököt kértük fel, és Dél-Amerikából, Ausztráliából, Japánból, Izraelből, Európa számos országából ugyanúgy érkeznek politikusok, politikai gondolkodók, újságírók, véleményvezérek, kutatóintézeti vezetők, mint az Egyesült Államokból.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója sajtótájékoztatót tart az amerikai republikánus tábor budapesti konferenciájáról a szervezet fővárosi székhelyén 2022. január 26-án (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában