Hol a partnerség?

2022.05.27. 17:08

Menczer Tamás: megdöbbentő és elfogadhatatlan az ukrán tanácsadó tegnapi nyilatkozata

Az államtitkár szerint ez egy rendkívül megdöbbentő és elfogadhatatlan nyilatkozat, egyáltalán nem segíti a partnerséget.

Kérésére fogadtam ma reggel Ljubov Nepop nagykövet asszonyt, Ukrajna budapesti nagykövetét kezdte a hivatalos közösségi oldalán közzétett videóban Menczer Tamás, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára. Nagykövet asszonynak elmondtam, hogy Magyarország jelenleg története legnagyobb humanitárius akcióját folytatja, már több mint 720 000 menekült érkezett hozzánk, mindenkinek biztosítunk szállást és ellátást, aki kéri, segítjük a gyermekek iskoláztatását és a szülők munkához jutását is.

Ugyanakkor azt is elmondtam nagykövet asszonynak, hogy nagy megdöbbenéssel olvastam tegnap az ukrán energetikai miniszter tanácsadójának, Olena Zerkalnak a nyilatkozatát, aki arról beszélt, hogy jó lenne, hogyha történne valami azzal a vezetékkel, amely az olajat szállítja Ukrajnán keresztül Magyarországra– hangsúlyozta Menczer Tamás.

Kiemelte: Ez egy rendkívül megdöbbentő és elfogadhatatlan nyilatkozat, egyáltalán nem segíti a partnerséget. A magyar kormány álláspontja világos, az ország energiaellátása biztosított, a magyar családokat és a rezsicsökkentést megvédtük és meg is fogjuk védeni az elszabaduló energiaáraktól. Nem engedjük, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg– zárta videóját Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában