Legfőbb közjogi méltóság

2022.05.10. 19:50

Átvette államfői hivatalát Novák Katalin (videó)

Hivatalba lépett kedden Novák Katalin, Magyarország nyolcadik köztársasági elnöke, aki a közösségi oldalán megosztott videóval idézte fel a nap eseményeit. Az új köztársasági elnököt Orbán Viktor is köszöntötte, a miniszterelnök a Facebook-oldalán megosztott bejegyzéssel kívánt sok sikert Novák Katalinnak.

Az Országgyűlés március 10-én, 137 igen szavazattal választotta meg hazánk rendszerváltás utáni nyolcadik államfőjét,

eskütétele után pedig elsőként Áder János volt köztársasági elnök gratulációját fogadta. Az új államfő a Francia Becsületrend lovagkeresztjének és a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjének birtokosa, emellett számos magyar és külföldi szakmai és civil elismerésben részesült. Felsőfokon beszél angolul, franciául és németül, középszinten spanyolul.

Az M1 tudósítása szerint reggel Áder János leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új köztársasági elnököt. Áder János és Novák Katalin együtt vonultak be az államfői rezidenciába, majd együtt mentek be az elnöki irodába és léptek ki a Sándor-palota teraszára.

Az új köztársasági elnököt Orbán Viktor is köszöntötte, a miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Novák Katalinnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában