Pofátlanság

2022.04.01. 10:59

Nem fizeti ki a neki dolgozó vállalkozót Márki-Zay Péter jobbkeze

Kész Zoltánék már fél éve működtetik magánklinikájukat, az épületet tervező mérnöknek azonban a mai napig nem fizettek.

A VeszLife Magánklinika Kft., mint megrendelő a leszállított engedélyezési terv tervezési díját a megállapodás ellenére nem fizette ki, miközben a klinika 2021 októbere óta működik, betegeket fogad

– írta ki a Magyar Építész Kamara oldalára pár napja Töreky Balázs okleveles építészmérnök. A szakember annak a veszprémi magánklinika épületének az átalakítási terveit készítette, amelyről lapunk írta meg, hogy az

ügyvezetője Kész Zoltán, a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

A Magyar Nemzet megkereste Töreky Balázst, aki elmondta, hogy először a megszokott módon elküldte a számlát a Kész Zoltán által vezetett cégnek, miután azonban hónapokig nem egyenlítették ki a tartozásukat, újabb levelet küldött nekik, azonban erre azt válaszolták, hogy nem történt teljesítés.

Az építészmérnök szerint ez a válasz pofátlanság annak fényében, hogy a klinika immáron fél éve üzemel.

Kész Zoltán 2015-ben azzal vált országosan ismertté, hogy független jelöltként nyert egy időközi országgyűlési egyéni képviselői választáson, amit Navracsics Tibor EU-biztossá való kinevezése után írtak ki Veszprémben. Akkor a Fidesz–KDNP az eredmény miatt elveszítette parlamenti kétharmadát. A korábban angoltanárként is dolgozó politikus aztán 2018-ban simán kikapott Ovádi Pétertől, aki a Fidesz jelöltje volt a veszprémi körzetben.

Bukása után Márki-Zay Péter mellett tűnt fel, emlékezetes volt, amikor a miniszterelnök-jelölttel élőben jelentkeztek be a Facebookon egy külföldi utazás előtt, de azt nem tudta megmondani, hogy kivel tárgyalnak.

Kész Zoltán a vasárnapi választásokon nem indul, helyette a magánegészségügyben és a Jobbik Civitas nevű közvélemény-kutató cégének operatív igazgatójaként is dolgozik. Úgy tűnik azonban, hogy

baloldali politikusi hozzáállását nem tudta levetkőzni.

Ismert, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok regnálása idején gyakran előfordult, hogy az állami beruházásokon dolgozó cégek nem fizették ki alvállalkozóikat. Az egyik legismertebb ilyen eset a Megyeri híd építésénél történt. A vállalkozók helyzetét 2010-ben a Fidesz–KDNP rendezte, az új Országgyűlés elfogadott egy külön törvényt, amely szabályozta a bevett gyakorlattá vált helyzetet. 

Borítókép: Kész Zoltán és Márki-Zay Péter (Fotó: Facebook)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában