Jogállamisági vita

2022.04.06. 23:23

Hidvéghi Balázs: válaszút előtt áll a brüsszeli elit

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a magyarok a választásokon megmutatták, hogy nem kérnek az ideológiai leckéztetésből.

– Múlt vasárnap a magyar választópolgárok akaratából Orbán Viktor és a Fidesz földcsuszamlásszerű győzelmet arattak. Az elmúlt harminc évben ekkora mértékű győzelemre egyetlen párt sem volt képes Közép-Európában. A választási eredmény nemcsak a magyarországi ellenzék látványos kudarcát jelenti, hanem azt is, hogy a magyarok világosan elutasítják a brüsszeli elit beavatkozási kísérleteit – mondta Hidvéghi Balázs szerdán az Európai Parlamentben Strasbourgban – írja a Magyar Nemzet

A testület a Magyarországgal, illetve Lengyelországgal szemben zajló, hetes cikkely szerinti, úgynevezett jogállamisági eljárások állását vitatta meg. 

Angol nyelvű felszólalásában a Fidesz európai parlamenti képviselője rámutatott, 

a brüsszeli elit most világos választás előtt áll: vagy tiszteletben tartja a magyar választók akaratát, megújult együttműködésre törekedve Magyarországgal, vagy folytatja az ideológiai dzsihádot. 

– Sajnos úgy tűnik, önök az utóbbit választják – mondta a baloldali többségű testületnek Hidvéghi Balázs, aki szerint mindez a demokrácia egy sarokkövének, a vox populi (a nép hangja) elv semmibevételét jelenti. 

– Értsék meg, a magyarok nem kérnek az arrogáns, ideológiailag befolyásolt leckékből!

Európa egy szörnyű háborúval áll szemben. Menekültek milliói érkeznek, gazdasági válság fenyeget. Józanságra és egységre van szükségünk. Kérem, ennek érdekében dolgozzanak! Itt az ideje, hogy békén hagyják Magyarországot és Lengyelországot!

– összegezte az EP-képviselő.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője / MTI / Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában