Még van idő

2022.02.01. 12:37

Február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

Február 15-éig lehet jelentkezni az ősszel induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételin keresztül – tájékoztatta az Oktatási Hivatal kedden az MTI-t.

A választható képzésekről és a jelentkezésről részletes információk olvashatók a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban, amely már a hivatalos kiegészítéssel bővített formában érhető el a felvi.hu oldalon – írták.

A felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében a felsőoktatási intézmények – az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően – a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították, és új szakokat is meghirdettek. A felvi.hu honlapon pontszámító kalkulátor és kisfilmek segítik az érdeklődőket a jelentkezésben.

A meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában. A diákoknak február 20-áig hitelesíteniük kell Ügyfélkapuval vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190) a jelentkezésüket.

Ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában