Óriási a felháborodás

2022.01.19. 10:21

Tilos a tanároknak tájékoztatni a szülőket a diákok nemi identitásáról egy texasi iskolában

Egy texasi iskolában arra utasítják a tanárokat, hogy tartsák titokban, ha egy diák nembináris identitásúnak, vagy transzneműnek vallja magát. A pedagógusok és a szülők is felháborodtak azon, hogy külön képzést tartanak arról, hogy hogyan zárják ki a szülőket a gyerekek neveléséből – olvasható a V4NA cikkében.

Ne vedd fel a kapcsolatot a szüleikkel és ne áruld be őket!

Többek között ez olvasható azokon a tájékoztatókon, amelyeket egy texasi középiskolai továbbképzésen osztottak szét a tanároknak.

Arra utasították őket, hogy ha egy diák transzneműnek vagy nembináris identitásúnak vallja magát, akkor azt titkolják el a szülők előtt

írja Daily Caller című lap.

A tanároknak azt is megtanítják a képzésen, hogy hogyan kerüljék el a hibás megszólításokat.

Az utasítás szerint inkább a „they/them” semleges névmást kell használni, amikor egy diákra hivatkoznak.

Ha pedig mégis tévednek a nemekkel, akkor ne kérjenek sűrűn bocsánatot, mert az túlzottan felhívja a figyelmet arra, ha valakinek a megszokottól eltérő a nemi identitása.

Arra biztatják a tanárokat, hogy a nyelvtant is hasonló felfogásban oktassák.

A tanárok többsége nem ért egyet a továbbképzéssel. Bevallásuk szerint nagyon kellemetlen számukra, hogy ki kell zárniuk a szülőket a diákok neveléséből.

„Az első alkalommal, amikor egy diák arra kért, hogy semleges neműként és más néven szólítsam meg, azonnal az iskola igazgatóságához fordultam segítségért. Megkérdeztem, hogy felvehetem-e a kapcsolatot a szülőkkel. Szülőként én is tudni szeretnék az ilyesmiről. A vezetőség megtiltotta, hogy tájékoztassam a szülőket, mert szerintük veszélybe sodornám a gyerek biztonságát. El kellett fogadnom és betartanom az utasítást. Sírva fakadtam az osztályteremben és hazafelé is végig sírtam”

– idézte fel az egyik tanár.

A szülők is felháborodtak a tankerület utasításain.

Szerintük elfogadhatatlan hogy arra kötelezik a pedagógusokat, hogy titkolózzanak a szülők előtt és ugyanerre kell bátorítaniuk a gyerekeket – emeli ki a V4NA a cikkében.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában