Hamis ígéretek ellen

2022.01.05. 08:01

Még egyszer megmutatjuk a népfelség erejét

Szembe kell szállni azzal a baloldali politikával, amely hitegetésre, a polgárokhoz szóló hamis ígéretek kecsegtetésére épít, valamint a brüsszeli bürokraták számára is egyértelművé kell tenni, hogy a szuverenitás és az alkotmányos identitás tisztelete nélkül az unió kudarcra van ítélve – foglalta össze a márciusi békemenet céljait ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász elmondta: az újabb békemenet kapcsán ellenállásra, provokációra, és az ellenzéki politikusok becsmérlő, sértő megjegyzéseire is számítanak, a támadások azonban csak megsokszorozzák az erőiket.

Amikor október 23-án méltóságteljesen haladtunk a Műegyetemtől a Szabadság hídon át a központi ünnepség helyszínéig, már tudtuk, hogy a reményeink szerinti 2022-es győztes választásokig még egyszer összekapaszkodva megmutatjuk a népfelség és a civil összefogás erejét, amely az elmúlt 12 évben kormányunkkal együttműködve új, élhető Magyarországot teremtett

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére ifj. Lomnici Zoltán, miután Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke bejelentette, hogy március 15-én újabb békemenetet szerveznek a fővárosban.

A tavaszi békemenet céljait hangsúlyozva a Civil Összefogás Fórumának szóvivője kijelentette:

szembe kell szállni azzal a baloldali politikával, amely hitegetésre, a polgárokhoz szóló hamis ígéretekre épít.

Hitegető vagy éppen forradalmi hangú, anarchista ízű baloldali politikára nincs szükségünk a járvány után, ezek ugyanis aláássák a demokrácia alapjait – húzta alá. Az alkotmányjogász szerint a baloldal bukott politikája nem keltheti többé azt az illúziót, hogy egy vagy két programpont megváltoztatása megoldást jelent majd az elkövetkező évek, évtizedek várható kihívásaira. Sőt azt sem állíthatják többé, hogy néhány jól hangzó lépéssel, törvényhozási döntéssel átrendezhetik a következő nemzedékek számára a biztos jövőt. Emellett – folytatta – a nemzeti civilek számára a koronavírus-járvány egyik fő tanulsága, hogy

egyre erőteljesebben kell a brüsszeli bürokratáknak is megüzenni, hogy a szuverenitás és az alkotmányos identitás tisztelete nélkül az Euró­pai Unió kudarcra van ítélve.

Éppen ezért gyökeresen kell újraértelmezni a nemzetek és az Európai Unió kapcsolatát – fűzte hozzá.

A szervezet szóvivője ugyanakkor azt is kiemelte, tisztában vannak vele, hogy hosszú küzdelem vár rájuk, tehát e téren nincsenek illúzióik. A békemenet méltóságteljes erejével azonban újra és újra emlékeztetik és figyelmeztetik a brüsszeli bürokratákat és az európai baloldalt arra, hogy nem lehet korlátok nélkül garázdálkodni sem a kontinensen, sem pedig Magyarországon. Nem lehet az emberek akarata és érdeke ellenében politikát csinálni – rögzítette ifj. Lomnici Zoltán, majd hozzátette: velük szemben azonban a nemzeti oldal az intézmények helyett legfőképpen az emberek, a népek, nemzetek akaratának a szabad érvényesülését, a tiszta lelkiismeretből adódó, isteni természethez való közeledés szabadságának a feltétel nélküli biztosítását tartja fontosnak.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e idén is bármilyen jellegű támadásra vagy provokációra, az alkotmányjo­gász úgy fogalmazott:

ellenállásra, provokációra, zabolátlan gyűlöletre és a Gyurcsány-show szereplőiként ellenzéki politikusok becsmérlő, sértő megjegyzéseire is számítanak.

De, ahogy hangsúlyozni szokták, a támadások csak megsokszorozzák az erőiket – húzta alá.

Borítókép: A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában