Ország-világ

2021.11.05. 18:00

Ezt várja Tarlós István Karácsonytól

Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi – kommentálta a Városháza-gate kirobbanását Tarlós István.

Karácsony Gergely fõpolgármester a Tour de Hongrie kerékpárverseny csapatbemutatóján a Novotel Budapest City szállodában 2020. augusztus 28-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is – jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére Tarlós István. A volt főpolgármester azt követően nyilatkozott, hogy az Index a Városháza épületének tervezett eladásáról számolt be. Bár Karácsony cáfolta a patinás épület eladásának lehetőségét, nyilvánosságra került egy olyan szerződés, amely ennek ellentmond. Tarlós István hozzátette: nem ismeri a jelenlegi városvezetés szándékait, és amíg ki nem derül, hogy Karácsonyék partnerek-e a Városháza tervezett eladásában, addig csak arról tud beszélni, hogy mit gondol az emblematikus épület esetleges értékesítéséről.

Tarlós leszögezte: a Városháza eladása kezelhetetlen elképzelés, hiszen az épület Budapest egyik szimbóluma, közel kétmillió ember háza.

„Ráadásul amellett, hogy műemlék épületről van szó, az alatta lévő terület is az, ahol a régi városfal romjai húzódnak. Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi”

– hangoztatta a korábbi főpolgármester. Úgy vélte, nem igaz az a nézet sem, hogy a Városháza túl nagy.

A 444.hu-n megjelent hírekkel kapcsolatban Tarlós István hangsúlyozta: az ő főpolgármestersége alatt fel sem merült olyan őrültség ötlete, hogy eladnák a Városházát, sőt még a felújítást is megterveztették.

Borítóképünkön Karácsony Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában