Ország-világ

2021.11.10. 17:50

Ezt tenné Gajda Péter Karácsony helyében

Kispest szocialista polgármestere szerint a főpolgármesternek el kellene beszélgetnie Barts J. Balázzsal, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójával.

Kispest szocialista polgármestere szerint Karácsony Gergelynek el kellene beszélgetnie Barts J. Balázzsal, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójával, aki egy nyilvánosságra került hangfelvételen meglehetősen cinikus módon számolt be a Városháza eladási terveiről, valamint arról, hogy Karácsony Gergely elképzelése a Városháza-park kialakításáról mindössze választási kampányígéret volt, s ha elkészülne a beruházás, rövidesen el is bontanák azt adta hírül a Mediaworks Hírcentrum.

Én polgármesterként biztos megkérdezném a kollégámat, hogy mikor történt a tárgyalás, amennyiben valósak a hangfelvételek, és az a vezető beszél azon, akiről írt a sajtó. Azt is megkérdezném, hogy valóban egy előkészítő anyaghoz készült-e a szóban forgó tervezet, nem pedig a konkrét eladáshoz

– fejtette ki Gajda a Mediaworks Hírcentruma megkeresésére.

Hozzátette: bízik abban, hogy valósak a Karácsonyék által közzétett információk, s csak egy munkaközi anyag előkészítéséről szólnak a főváros honlapján elérhető dokumentumok, amelyeket azonban csak a botrány eszkalálódását követően tettek közzé. Megjegyzendő, hogy ezek létezéséről Karácsonyék korábban mélyen hallgattak, s gyakorlatilag a teljes tagadástól és a sajtó hibáztatásától jutott el a főváros vezetése a tervek nyilvánossá tételéig. Ennek fényében elég különös, hogy Gajda Péter azt mondta, nem érzett ellentmondást a főváros legutóbbi és a legelső közleménye között, s a kommünikék szerinte koherensek egymással.

Amellett sem lehet elmenni, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Népszavának nyilatkozva azt a dodonai állítást tette, hogy

nekem egy ilyen hangfelvétel után minden lehetőség és eshetőség asztalra tehető.

A mondat akár úgy is értelmezhető, hogy Karácsony helyettese úgy gondolja, nem igazán mennek rendben a dolgok a Főpolgármesteri Hivatalban. Több alkalommal is kerestük telefonon Kisst az állítását tisztázandó, ám eddig nem tudtuk elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában