rémisztő

2021.11.11. 23:03

A napokban több, rendőrök elleni támadás is történt Franciaországban

Az országban továbbra sem csillapodik a hatóság elleni gyűlölet.

Az utóbbi időben újra egyre több rendőr elleni bűncselekmény és fenyegetés történik, egy szabadnapos rendőrre rálőttek, miközben a családja is vele volt, egy másik városban pedig késsel támadtak egy rendőrre. Pár nappal korábban egy építési terület kerítésére halálos rendőrellenes fenyegetéseket írt fel valaki – írta a V4NA.

Franciaországban továbbra sem csillapodik a rendőrök elleni gyűlölet, egyre gyakrabban fenyegetik meg őket, sőt, a rendőrök elleni támadások száma is nagyon megugrott, a Le Monde című napilap februári számában megjelent cikke arról ír, hogy az elmúlt húsz évben több mint a duplájára nőtt a rendőrök ellen elkövetett támadások száma, míg 2000-ben 13.392 esetet rögzítettek, addig 2020-ra 31.259-re nőtt az egyenruhások ellen elkövetett erőszakos támadások száma az országban.

Több francia lap is beszámolt a hét elején történt támadásról, mely során egy 37 éves algériai állampolgárságú férfi késsel támadt egy rendőrre Cannes városában a rendőrség épülete előtt. A megtámadott rendőr nem sérült meg, a támadót azonban fegyverrel leterítették, majd súlyos állapotban kórházba szállították. A France Info értesülései szerint a támadó sérülései nem voltak életveszélyesek, a megtámadott rendőr pedig nem sebesült meg, mivel golyóálló mellény volt rajta. Még aznap a helyszínre utazott Gérald Darmanin belügyminiszter, aki a Twitteren is beszámolt a történtekről és teljes támogatásáról biztosította a rendőrséget.

A Párizzsal szomszédos Seine-Saint-Denis megyében szintén támadás történt, egy szolgálaton kívüli rendőr és a családja épp az autójukkal közlekedett, amikor egy robogó megelőzte, majd robbanásszerű hangot hallott és azt vette észre, hogy az autó ablaka betört.

A feltételezett lövöldözés helyszínét, az A86-os autópályához tartozó alagutat Bobigny-nál lezárták a helyszínelés idejére. A rendőr feljelentést tett, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadás összefüggésben van-e azzal, hogy a célpont rendőrként dolgozik.

Seine-Saint-Denis megyében nemrég rendőrök elleni fenyegetés is történt, Aubervilliers-ben ugyanis egy építési terület kerítésére valaki vagy valakik a következő szöveget írták: egy zsaru, egy golyó, illetve még a fővárosi milícia és a társadalmi igazságosság feliratok is a kerítésen voltak.

A Valeurs actuelles hetilap információi alapján a feliratokat szélsőbalos aktivisták készítették, a CNews hírportálnak nyilatkozott a Grégory Joron, az Unité SGP Police FO rendőrszakszervezet főtitkára, aki szerint a fenyegetés célja a megfélemlítés.

A prefektúra Twitter-bejegyzése alapján feljelentést tettek az ügyben és a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy kézre kerítse a fenyegető feliratok szerzőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában