felsőoktatás

2021.10.15. 14:25

Megkezdődött a jelentkezés a februárban induló keresztféléves képzésekre

Péntektől lehet jelentkezni a 2022 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-éig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola melyik képzésén szeretnének továbbtanulni – közölte az Oktatási Hivatal.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van, az alapszakok esetében legalább egy tantárgyból emelt szintű vizsgával.

Mesterképzésekre – állami ösztöndíjas és önköltséges formára is – azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2022 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet.

Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon.

A végleges jelentkezéseket november 15-én 24.00 óráig rögzíteni, november 20-án 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, ezt legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

A ponthatárokat várhatóan 2022. január 25-én hirdetik ki.

Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában