rendkívüli időjárás

2021.07.13. 14:04

Közlekedési káoszt okozott Zürichben egy heves zivatar

Ilyen özönvízszerű esőzést utoljára három éve, 2018 augusztusában Lausanne városában tapasztaltak, ahol 10 perc alatt. 4,11 centiméternyi csapadék hullott.

Heves zivatar csapott le Zürichre kedden, áradást és közlekedési káoszt okozva Svájc pénzügyi központjában.

Több mint 4 centiméter eső hullott az éjszaka folyamán a városban, és több mint 3,1 centiméter esett 10 perc alatt Zürich elővárosában, Waldeggben – közölte az SRF svájci köztelevízió.

Ilyen özönvízszerű esőzést utoljára három éve, 2018 augusztusában Lausanne városában tapasztaltak, ahol 10 perc alatt. 4,11 centiméternyi csapadék hullott. Azóta ez az országos rekord.

A zürichi busz- és villamoshálózat egyes szakaszai megbénultak, mert kidőlt fák zárták el az útvonalakat, és néhány utcát elöntött a víz. A városi hatóságok nem számoltak be sérültekről vagy halálos áldozatokról.

Egy zürichi lakos, Jessica Adams azt mondta, hogy amikor reggel kiment sétálni, azt látta, hogy folyamatosan zuhog. Hatalmas fák dőltek ki az éjszaka, nagyon ijesztő látványban volt része.

A déli Wallis kanton hatóságai arra figyelmeztették az embereket, hogy a vízszint emelkedése miatt maradjanak távol a folyóktól.

Az SRF a helyi meteorológiai szolgálatra hivatkozva arról számolt be, hogy további esőzésekre van kilátás, és az áradások miatt valószínűleg súlyosbodik az időjárási helyzet. Különösen a tavak és folyók környékén kell óvatosnak lenni, földcsuszamlások is lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában