felfordult világ

2021.04.23. 15:32

Transzszexuálisok zaklatásának vannak kitéve feminista leszbikusok

Leszbikus nők szerint egyesek arról próbálják meggyőzni őket, hogy „ha férfiak pénisszel nőnek vallják magukat, akkor megszerzik a jogot, hogy velünk szexeljenek”.

Tizenegy leszbikus feminista írta alá a Marianne újságban megjelent levelet, amiben azt állítják, hogy néhány furcsa transznemű aktivista zaklatta őket – írja a V4NA.

Az LMBTQ szövetségen belül az egekbe szökött a feszültség. A Marianneban megjelent levélben tizenegy leszbikus és feminista nő azt állítja, hogy néhány transznemű nő, akiknek a nemváltása még nem fejeződött be, szexuálisan zaklatta őket. A levelet író

leszbikus nők álláspontja szerint, nem akarnak szexuális kapcsolatot létesíteni a nemet váltó férfiakkal se, kizárólag született nőkkel.

Emiatt diszkrimináció és erőszak érte őket több antifasiszta aktivista részéről is, akiknek nem tetszett ez az álláspont, és transzfóbiával vádolták őket pusztán azért, mert nem akartak transzneműekkel hálni. Az aláírók hozzáteszik, a levél arról tanúskodik, hogy

nemi erőszakot szenvedtek el transzszexuális emberektől.

Ez nem városi legenda, és ezek nem elszigetelt esetek, emelik ki. A levelet aláíró leszbikusok kifejtik, hogy nemcsak a szélsőjobboldal, hanem

a harcias antifasiszta aktivisták is bántalmazzák, diszkriminálják őket.

Kifejtik, egyesek azt hangoztatják, hogy

„ha a pénisszel rendelkező emberek nőnek vallják magukat, akkor megszerzik a jogot, hogy velünk szexeljenek. Megjegyeznénk, hogy azok a férfiak, akik nővé változtatnák a nemüket, szisztematikusan próbálják átvenni az irányítást a leszbikus csoportok felett”.

„Ezek a férfiak uralta egyesületek olyan eseményeket szerveznek, amelyek során a nőknek segítenek, hogy legyőzzék a férfiak nemi szervével szembeni ellenszenvüket”, mutatnak rá.

A leszbikus csoportoknak, valamint az LMBTQ és a transznemű szervezetek közötti konfliktusnak egyre több oka van. 2019-ben Breitbart felidézi, hogy

a feminista írónő, Natasha Chart a transzneműek által elkövetett szexuális visszaélésekről beszélt,

azt állítva, hogy látta a leszbikusokat, akiket „heteroszexuális férfiak zaklattak, azon a jogon, hogy ők évek óta leszbikusnak vallották magukat”. A YouTube-on, az amerikai leszbikus Arielle Scarcella influencer azt mondta, hogy éppen az ilyen, és ehhez hasonló sorozatos visszaélések miatt hagyta el az LMBTQ közösséget.

„I fear that the detransitioned women I interviewed are canaries in the coalmine. Not only for detransitioners, but for womanhood. They all, in some combination, found being a woman too difficult, too dangerous or too disgusting” -- Laura Dodsworth

2020 júniusában JK Rowling író tweetelt a transznemű férfiak által elkövetett szexuális visszaélésekkel kapcsolatban. A Harry Potterről szóló könyvek írója, többször is megpróbálta szétválasztani a nemiség, és a nemi identitás kérdését. Emellett véleményt formált a transzneműek jogairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában