tisztségek

2021.01.21. 23:34

Joe Biden megtartja posztján a régi FBI-igazgatót

Christopher Wray-t még Donald Trump nevezte ki 2017-ben, és hat év még hátravan megbízatásából.

Joe Biden, az új amerikai elnök megtartja posztján Christopher Wray-t, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) eddigi igazgatóját – közölte csütörtökön a Fehér Ház.

Wray-t még Donald Trump nevezte ki 2017-ben, és hat év még hátravan megbízatásából.

Eközben csütörtökön hallgatta meg a szenátus Pete Buttigieg korábbi demokrata párti elnökjelölt-aspiránst, akit Biden közlekedési miniszternek jelöl. A meghallgatáson a 39 éves Buttigieg amellett érvelt, hogy fejleszteni kell az amerikai vasúti hálózatot, és arra figyelmeztetett, hogy az elhibázott közlekedéspolitikai lépések erősíthetik a faji és gazdasági egyenlőtlenségeket, amennyiben azok következtében egyes körzetek elszigetelődhetnek.

Pete Buttigieg jelölése a közlekedési miniszteri posztra várhatóan kétpárti támogatást kap. A szenátusban eddig még csak Avril Haines jelöltségét erősítették meg a nemzeti hírszerzési igazgatói tisztségben. A pénzügyminiszterről és a külügyminiszterről a következő napokban szavaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában