összehangolt akció

2021.01.22. 21:26

Belgiumban rekordnagyságú dohányt és cigarettát foglaltak le

A hamis márkajelzéssel ellátott termékek feketepiacon való értékesítése esetén legalább 26 millió euró bevételkieséstől fosztotta volna meg az államot.

Illegálisan működő dohánygyárat számoltak fel Belgiumban, illetve négy helyszínen végzett, összehangolt akció keretében rekordnak számító, 114 tonna származási hely megjelölése nélküli vágott dohányt és 13,6 millió szál hamisított márkajelzéssel ellátott cigarettát foglaltak le – közölte a belga sajtó pénteken.

A beszámolók szerint a talált dohány feketepiacon való értékesítése esetén legalább 26 millió euró (mintegy 9,3 milliárd forint) jövedékiadó-bevételtől fosztotta volna meg a belga államot.

A rendőrség és a vámhatóságok közös művelete keretében, két Liege melletti helyszínen, Namur és Antwerpen szomszédságában több járművet, valamint a cigarettagyártáshoz szükséges eszközöket lefoglaltak. A nyomozók emellett egy hangszigetelt gyártócsarnokra bukkantak. A gyártócsarnok elkészítése többmillió eurós befektetést jelentett a bűnözőknek – emelték ki.

Információk szerint a hamis márkajelzéssel ellátott cigarettát és a vágott dohányt a brit piacra szánták. Ez idáig senkit sem állítottak elő.

A belga illetékes hatóságok a tavalyi év során 73 tonna vágott dohányt és 409,9 millió szál cigarettát foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában