bűnügy

2020.12.07. 15:33

Letartóztatták a józsefvárosi késelőt

A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint december 4-én késsel megsebesített egy prostituáltat Budapesten, Józsefvárosban – tájékoztatott a fővárosi főügyész hétfőn.

A bíróság a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani – közölte Ibolya Tibor.

Emlékeztetett:

a gyanú szerint a 22 éves férfi múlt hét pénteken este telefonos egyeztetést követően megjelent a sértettnél, egy VIII. kerületi lakásban azzal az indokkal, hogy szexuális szolgáltatást kíván igénybe venni.

A férfi röviddel az érkezése után késsel rátámadt a nőre, és többször megszúrta. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, és kimenekült a lakásból.

A rendőrök még aznap éjjel elfogták a férfit, akit súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A fővárosi főügyész közölte, hogy a döntés nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezett a végzés ellen, ugyanis a bíró csak a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el egy hónapra a gyanúsított letartóztatását, az ügyészség viszont azt kéri, hogy a bíróság mondja ki: fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye is. Továbbá a gyanúsított védője is fellebbezéssel élt – tájékoztatott Ibolya Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában