jó hír

2020.12.17. 10:33

Csütörtöktől folyósítják a decemberi családtámogatásokat

A gyermekes családok idén is még a karácsonyi ünnepek előtt, legkésőbb keddig megkapják a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást.

Csütörtökön kezdődik az előrehozott családtámogatási ellátások postai kifizetése, a bankszámlára történő utalás hétfőn indul – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a gyermekes családok idén is még a karácsonyi ünnepek előtt, legkésőbb keddig megkapják a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes), a gyermeknevelési támogatást (gyet), ezáltal is segítve a családokat az ünnepi időszakban.

Ha a postai kézbesítéskor a jogosult nincs otthon, értesítőből tudhatja meg, hol és mikor juthat hozzá a támogatáshoz – tették hozzá.

Hangsúlyozták: az ellátások előrehozott utalása idén több mint egymillió jogosultat érint 30,5 milliárd forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában