Ország-világ

2020.11.29. 11:32

Szájer József visszaadja EP-képviselői mandátumát

Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos – közölte a fideszes politikus vasárnap.

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szájer József közleményében azt írta: a lemondását vasárnap nyújtotta be David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, döntése egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot.

A politikus hangsúlyozta:

lemondása nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával, a mostani vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, és támogatja azt.

A képviselő úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni – tette hozzá.

Szájer József köszönetet mondott a választóknak, hogy szavazataikkal négyszer juttatták be a magyar Országgyűlésbe és szintén négyszer az Európai Parlamentbe. Kiemelte: mindkét intézményben teljes erejével hazáját szolgálta, de választott képviselői tevékenységének ezzel vége.

Közölte: a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett szellemi területen folytatja a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. Új feladatait is – amelyekről később ad tájékoztatást – az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogja teljesíteni – írta.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja közleményben azt írta:

szomorúan fogadták Szájer József döntését.

Kiemelték, az EP-képviselő személye Magyarország európai uniós csatlakozása, 2004 óta meghatározta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának munkáját, amelynek vezetője, később elnöke lett. A legismertebb és legelismertebb magyar európai parlamenti képviselővé vált, a képviselőcsoport irányvonalának alakításáért mind a mai napig felelősséget vállal – emelték ki.

Mi, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a magunk és a teljes politikai közösségünk nevében köszönetet mondunk Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren

– fogalmaztak.

Szájer József politikai hitvallása, Magyarország szuverenitásának és a magyar polgárok érdekeinek megalkuvás nélküli képviselete olyan értékek, amelyek a továbbiakban is képviselőcsoport alapelveiként szolgálnak – tették hozzá.

Borítókép: Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában