lejárató kampány

2020.10.12. 15:42

Varga Judit: Donáth Anna beismerte, álhírekkel gyalázták Magyarországot külföldön

Donáth Anna momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő újabb kiszivárgott mondatai talán még a korábbi részleteknél is súlyosabb ellenzéki hazugságokról rántják le a leplet – írta az igazságügyi miniszter hivatalos Facebook-oldalán hétfőn.

Varga Judit közölte: a Hír TV által közzétett beszélgetésen a momentumos politikus arról értekezik, hogy

annak ellenére híresztelte a Momentum itthon és világszerte, hogy a koronavírus-törvénnyel az Orbán-kormány diktatúrát épít, hogy pontosan tisztában voltak azzal, a magyar kormány csak azt tette, amit egy demokratikusan megválasztott kormánynak a magyar emberek egészsége és munkahelye védelme érdekében tennie kellett.

„Donáth Anna a párttársaival folytatott beszélgetésen akaratlanul bevallotta, hogy hazugság volt diktatúratörvényről beszélni, és hogy ebben a hazugságban a többi ellenzéki párt mellett a Momentum is részt vett” – írta a miniszter.

Hozzátette: Donáth Anna újonnan kiszivárgott mondatai ismételten bebizonyítják, hogy „mialatt tavasszal a kormány a magyar emberekkel közösen azért dolgozott, hogy minél kevesebb honfitársunk élete vagy munkája kerüljön veszélybe, addig a magyar ellenzéki pártok Brüsszelben és az egész világon egy összehangolt és soha nem látott erősségű, álhírekre épülő támadássorozatot indítottak Magyarország ellen és diktatúrát kiáltottak minden lehetséges fórumon a koronavírus-járvány hatásait minimalizálni hivatott koronavírus-törvény kapcsán”.

Varga Judit megjegyezte: a kiszivárgott anyagban Donáth Anna egyértelműen beismerte, hogy a Momentum tevékeny részt vállalt „a Magyarország és a magyar kormány elleni, álhírekre alapított nemzetközi lejárató kampányban”, valamint bevallotta, hogy mivel a Momentum menet közben szembesült azzal, hogy a koronavírus-törvény kapcsán indított hazai és nemzetközi lejárató kampány visszafelé sült el, ezért „egy új narratívát dolgoztak ki, ami alapján nyártól ismét összehangolt támadássorozatot tudtak indítani, most éppen a jogállamiság magyarországi leépítését vizionálva”.

Az igazságügyi miniszter szerint Donáth Anna kiszivárgott szavai példa nélküli ellenzéki machinációkról rántják le a leplet, „hiszen Magyarországon a rendszerváltást követően bizonyosan most fordult elő először, hogy egy egész világot sarokba szorító válsághelyzet során, a magyar ellenzék tagjai az összefogás és magyar emberek megsegítése helyett külföldi érdekcsoportokkal, álcivil szervezetekkel és a nemzetközi liberális fősodratú médiával közösen politikai offenzívát indítanak a demokratikusan megválasztott kormány ellen, ezzel hátráltatva a védekezés hatékonyságát”.

A miniszter arról is írt, hogy „a kiszivárgott, megdöbbentő mondatok magyarázatul szolgálnak” az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének elfogultságára, Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot támadó szavaira és az Európai Parlament szocialista alelnökének Magyarország és Lengyelország kiéheztetésének szükségességéről adott nyilatkozatára is.

„Elfogadhatatlan, hogy a látványos lebukás ellenére eddig még sem a Momentum, sem a többi ellenzéki párt nem kért bocsánatot a magyar emberektől. Fenntartom, hogy ha a Momentum EP-képviselője valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor a beismeréssel felérő mondatainak nyilvánosságra kerülése után nem tehet mást, mint, hogy távozik a közéletből” – szögezte le az igazságügyi tárca vezetője Facebook-bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában