Ukrán repülő

2020.10.21. 20:43

Nem sikerült megállapodnia Iránnak és Ukrajnának a kártérítésről

A következő tárgyalásokat november végén vagy december elején tartják az ukrán fővárosban, Kijevben.

Nem sikerült megállapodnia Iránnak és Ukrajnának a kártérítésről annak az ukrán utasszállító repülőgépnek az ügyében, amelyet tévedésből lőttek le januárban Iránban, s a fedélzetén tartózkodó 176 utas életét vesztette.

A baleset műszaki és jogi részleteivel foglalkozó szakértőknek nem sikerült megállapodniuk egy megfelelő összegben – erről számolt be szerdán a Farsz iráni hírügynökség, hozzátéve: a felek mindazonáltal közölték, hogy az egyeztetések így is konstruktívak voltak.

A Farsz beszámolója szerint a következő tárgyalásokat november végén vagy december elején tartják az ukrán fővárosban, Kijevben.

Az ukrán nemzetközi légitársaság Teheránból Kijevbe tartó Boeing 737-ese január 8-án, nem sokkal a felszállás után zuhant le az iráni főváros közelében. Az iráni hatóságok először balesetről beszéltek, majd elismerték, hogy az iráni Forradalmi Gárda légvédelme lőtte le a gépet tévedésből. A repülőn 176 ember volt, és senki sem élte túl a tragédiát.

Az iráni polgári repülési igazgatóság júliusi jelentése szerint a katonai radar hibás kezelése, valamint több emberi mulasztás vezethetett az ukrán gép lelövéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában