árverés

2020.08.09. 13:10

Jótékony célra ajánlották fel az új-zélandi miniszterelnök egyik rajzát

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egy szignált rajza 18 ezer új-zélandi dollárért (3,5 millió forint) kelt el egy online árverésen vasárnap.

A politikai ciklus című rajz, amely 33 ezer megtekintést és több mint 200 ajánlatot vonzott a Trade Me aukciósoldalon, egy tornádóra emlékeztető figurát ábrázol.

A „miniszterelnöki műalkotás” bevételét a Koru Care új-zélandi karitatív szervezet kapja, amely életet veszélyeztető betegségben szenvedő vagy súlyosan fogyatékos gyermekeket segít.

A segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt törölni hagyományos nagy adománygyűjtő rendezvényét, ezért – mint Tracey Curran szóvivő elmondta – nagyon is jól jön nekik ez a nem várt segítség.

A Koru Care rendszerint Kaliforniába szervez utazásokat a támogatott gyerekeknek,

de a járványveszély miatt elrendelt utazási korlátozások miatt idén a szigetország határain belül igyekeznek életre szóló élményt szerezni az érintetteknek.

Nem ez az első eset, hogy az új-zélandi kormányfő egy „művét” elárverezték jótékony célra: 2018-ban To Do List című rajzáért fizettek 2500 új-zélandi dollárt, a kedvezményezett akkor a Patent to Parent nevű segélyszervezet volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában