Fejsérülés

2019.11.16. 09:30

Belehalt sebesüléseibe a kaliforniai iskolai lövöldözés gyanúsítottja

Először menekülőre fogta, de később elfogták, és akkor derült ki, hogy a fején megsebesítette magát saját fegyverével.

A lövöldöző, akiről kiderült, hogy az amerikai iskola diákja volt, csütörtökön helyi idő szerint reggel támadt iskolatársaira a kaliforniai Los Angelestől mintegy 50 kilométernyire északra fekvő Santa Clarita városka középiskolájában. Először menekülőre fogta, de később elfogták, és akkor derült ki, hogy a fején megsebesítette magát saját fegyverével.

Csütörtök estig egymásnak ellentmondó jelentéseket tettek közzé az áldozatokról. Végül kiderült, hogy az alig egy percig tartó ámokfutásnak két halálos áldozata volt – egy 14 éves fiú és egy 15 éves kislány -, hárman sebesülésekkel még mindig kórházban vannak, és a negyedik sebesült az elkövető volt, aki másnap meghalt.

Los Angeles megye seriffje, Alex Villanueva pénteken este sajtókonferencián jelentette be a feltételezett elkövető halálát. Nyilvánosságra hozta, hogy a diákot Nathaniel Berhownak hívták, és éppen a 16. születésnapján követte el tettét. A revolverből az utolsó lövést önmagára adta le.

A seriff kifejtette: a diák nem volt magányos, az édesanyjával élt, miután az édesapja 2017-ben betegségben elhunyt, és kiegyensúlyozott, vidám tinédzserként ismerték. „Mindenkit, aki ismerte, sokkoltak a történtek” – fogalmazott Villanueva.

A nyomozók egyelőre a tragédia lehetséges okait kutatják, részletekbe menően átvizsgálják Berhow családi hátterét, baráti körét, a közösségi médiában közzétett bejegyzéseit. A seriff az újságíróknak elmondta: az eddigi vizsgálatok arra már fényt derítettek, hogy a diák nem kifejezetten valakit akart agyonlőni, hanem vaktában lövöldözött. Áldozatai nem az osztálytársai vagy a barátai voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában