Erősödő szövetség

2019.07.02. 18:05

Amerikai nagykövet: mindkét fél nyer a védelmi együttműködéssel

A döntéssel, amellyel az Országgyűlés jóváhagyta az Egyesült Államok és Magyarország közötti védelmi együttműködési megállapodást, mindkét ország nyer – közölte David Cornstein budapesti amerikai nagykövet kedden.

Hajmáskér, 2018. augusztus 3. David B. Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az Operation Atlantic Resolve gyakorlatsorozat keretében a Magyarországon állomásozó amerikai katonák, valamint magyar katonák közös kiképzésén a MH Bakony Harckiképzõ Központ hajmáskéri kiképzõbázisán. 2018. augusztus 3-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Azt írta, ez a megállapodás „még jobban elmélyíti majd a már most is erőteljes biztonsági együttműködésünket, és segít felkészülnünk a szövetségesekként előttünk álló 21. századi közös kihívásokra”.

A diplomata hangsúlyozta:

„szövetségünk még erősebb lesz” az elkövetkező hónapok és évek során, ahogy Magyarország egyre közelebb kerül a védelmi kiadások tekintetében a NATO felé tett kötelezettségvállalásai teljesítéséhez, és „előmozdítja haderejének modernizálását NATO-kompatibilis felszerelések vásárlásával, beleértve az Egyesült Államokból származó korszerű technológiát”.

A parlament kedden döntött arról, hogy engedélyt ad az Amerikai Egyesült Államok fegyveres erői magyarországi állomásozására. Az engedély megadása a magyar és az amerikai kormány között létrejött, két hete ratifikált védelmi megállapodás életbelépésének egyik feltétele volt.

Borítókép: David B. Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az Operation Atlantic Resolve gyakorlatsorozat keretében a Magyarországon állomásozó amerikai katonák, valamint magyar katonák közös kiképzésén az MH Bakony Harckiképző Központ hajmáskéri kiképzőbázisán 2018. augusztus 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában