bűnözők

2019.01.05. 15:26

Kalózok garázdálkodtak Afrika partjainál

Kalózok hurcoltak el hat orosz tengerészt a nyugat-afrikai Guineai-öbölben – közölte a Beninben működő orosz nagykövetség szombaton.

A diplomáciai képviselet tájékoztatása szerint a tengeri rablók a hat tengerészt, köztük a hajó kapitányát szerdán rabolták el egy konténerhajó fedélzetéről Benin térségében. A járművön összesen 26 tengerész tartózkodott a támadás idején: húsz orosz, két georgiai, és négy ukrán állampolgár.

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja a Guineai-öböl térségére helyeződött át Afrikában. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a gazdag zsákmány reményében a hajók rakományára fáj a foguk.

Tavaly októberben a Pomerania Sky teherhajó fedélzetéről hurcoltak el tizenegy tengerészt a tengeri rablók. A legénység tagjai, köztük nyolc lengyel tengerésszel decemberben nyerhették vissza szabadságukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában