szélsebes hajsza

2018.10.16. 11:31

Nem állt meg a traktorral, úgyhogy lábon kellett lőni

Lábon lőtte a török rendőrség kedden egy traktor sofőrjét az ankarai parlamentnél, miután többszöri figyelmeztetés ellenére sem állt meg – jelentette az NTV török hírtelevízió.

A beszámoló szerint a rendszám nélküli traktor a tiltás ellenére hajtott be a parlament melletti Atatürk sugárútra. A rendőrök először felszólítással, majd két figyelmeztető lövéssel intették megállásra a sofőrt, aki azonban továbbhaladt. A hatóságok ezt követően a jármű kerekeire is tüzet nyitottak, aminek következtében a traktor több parkoló autót összezúzott. A mintegy két kilométeres „hajsza” után a rendőrök a jármű sofőrjét végül lábon lőtték és őrizetbe vették.

Az NTV értesülése alapján a traktort egy 45 éves gazda vezette, aki Ankara tartomány Beypazari körzetében lakik. A férfinak priusza nincs, és vallomása szerint az izraeli nagykövetség előtt tervezett tüntetni a traktorral. Tiltakozó akciójának okai egyelőre ismeretlenek.

Az ügyben nyomozás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában