Svéd hétköznapok

2018.08.14. 11:35

Autókat gyújtottak fel és kővel dobáltak rendőröket Svédországban

Többtucatnyi autót gyújtottak fel randalírozó fiatalok két svéd városban, Göteborgban és Trollhattanban, utóbbiban kővel dobálták meg a rendőröket is – jelentette hétfő este a helyi média.

Burned cars are pictured at Froelunda Square in Gothenburg, Sweden on August 14, 2018. / AFP PHOTO / TT News Agency / Adam IHSE / Sweden OUT

Csak Göteborgban 88 gépkocsit tettek tönkre, illetve rongáltak meg – közölte a rendőrség. A várostól 70 kilométerrel északra lévő Trollhattanban hasonló incidensek történtek, ráadásul ott a randalírozó fiatalok kővel dobálták a rendőröket. Szemtanúk elmondták, hogy a tetteseken sötét, csuklyás ruha volt.

Hans Lippens rendőrségi szóvivő szerint

mivel a gyújtogatások rövid idő leforgása alatt történtek, nem zárható ki a kapcsolat köztük.

Arról nem érkezett jelentés, hogy bárki megsérült volna, de a gyújtogatások lekötötték a rendőri erőket és adtak munkát a kárelhárítóknak is, nem is beszélve a helybéli lakosok rémületéről.

Kiégett autók sora Göteborgban. Fotó: AFP / TT News Agency / Adam IHSE / Sweden OUT

Stefan Löfven svéd miniszterelnök kemény szavakkal ostorozta a gyújtogatókat. „Mit műveltek?” – kérdezte tőlük egy svéd rádióban nyilatkozva. Löfven nem rejtette véka alá, hogy – mint fogalmazott – „valóban őrületbe kergették” az éjszakai események. Szerinte a svéd társadalomnak kemény választ kell adnia a történtekre.

Borítókép: Járókelő kiégett kocsik előtt Göteborgban

Fotó: AFP / TT News Agency / Adam IHSE / Sweden OUT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában